Att öppna kylen och bara skapa något av det som finns där är fantastiskt kul. Den här slängde jag ihop till en lunch, den bör, beroende på tillbehören, kvala in även som en LCHF-rätt.

1) Dela baconremsorna i 4-5 delar och skiva champignonerna. Fräs bitarna i pannan utan smör.

2) Skär kycklingbröstet i skivor. När svampen släppt ifrån sig vätska och baconfettet finns i pannan, så lägg ner kycklingen. Höj värmen. Fräs tills kycklingen fått färg.

3) Slå i vinskvätten samt fonden och rör runt, sänkt värmen. Reducera en aning.

4) Tillsätt creme fraiche och rör. Låt det puttra.

5) Hacka valnötter och persilja, Dela tomaterna.

6) Lägg upp på en tallrik, smula osten över och pynta med nötter, persilja och tomater.

7) Ät som den är eller servera med haricot verts eller bondbönor.

Kajsa Wargs lista

1 Bröstfilé

2 skivor Bacon

4-5 Champignoner

3 msk Creme fraiche

3 msk Vitt vin

½ msk Kycklingfond

1 msk Valnötter, hackade

1 bit Fetaost

Persilja

Salt

Peppar

2 Cocktailtomater

Sommaren 2012 spanar jag in en ny trend i södra Frankrike.

Frukt-rosé. Det syns allt fler på hyllorna här; aprikos, nektarin, persika, grapefrukt, lokala smaker, lokalt odlad frukt och vin möts i ett drinkglas den tidiga sommarkvällen på terassen.

En aperitif som serveras tillsammans med massor av is.

Det här är snart trendigt också i Stockholm, tro mig.

Lost In France Le Blög Krönikor Mat&Vin Renovering Bilder Länkar Kontakt
Hem
Improviserad kyckling Sommarens trend