Grillade sardiner
Den latinska världens strömming är perfekt att lägga på grillen.
Smakar sommar och medelhav.
Strömming är ett svenskt alternativ.

1) Tag ur sardinerna. Skölj dem väl i kallt vatten.

2) Gnid in dem i rikligt med grovt salt.

3) Lägg dem i en form.

4) Riv citronskalet. Skiva den "nakna" citronen tunt. Strö citnronskalet över sardinerna.

4) Finhacka chilin. Fördela den över sardinerna.

5) Ringla olivolja över.

6) Placera dem i ett halster. Grilla hårt, cirka tre minuter på varje sida.

7) Finhacka gräslök och strö över fiskarna.

8) Servera med Potatissallad á la Lipp.

 

12-16 Hela sardiner, urtagna

1 Chilifrukt

1 Citron

Olivolja

Grovt salt

Gräslök

Lost In France Le Blög Krönikor Mat&Vin Renovering Bilder Länkar Kontakt
Hem Hos fiskhandlar'n