1) Hetta upp buljongen.

2) Använd fint rivjärn och riv skalet på apelsinen. Inget av det vita.

3) Pressa saften ur apelsinen.

4) Finhacka löken.

5) I en sateuse, stek steken varligt. Den skall inte brynas.

6) Slå på buljongen och vinet samt apelsinjuicen och honung. Lägg i apelsinskal och persiljekvistarna. Reducera till häften.

7) Lyft bort persiljan. Rör ut en tesked maizena med lite vitt vin och lägg i. Vispa och låt såsen tjockna an aning.

8) Blanka av med smör, smaka av med salt och peppar.

1. Rör ihop allt.

2. Servera till grillad fisk.

1 Apelsin, obehandlad

1 Schalottenlök

5 dl Ankbuljong (hönsbuljong)

1 dl torrt, vitt vin

1-2 msk Honung

3 persiljekvistar

Timjan

Salt

Peppar

Maizena

Smör

Citron- och timjanscrème
2 dl matlagningsyoghurt
½ citron, skalet
½ msk citronsaft
½ msk flytande honung
1 msk färsk hackad timjan
salt och peppar
Lost In France Le Blög Krönikor Mat&Vin Renovering Bilder Länkar Kontakt
Hem Apelsinsås Apelsinsås Citron- och Timjanscrème