1) Hetta upp buljongen.
2) Använd fint rivjärn och riv skalet på apelsinen. Inget av det vita.
3) Pressa saften ur apelsinen.
4) Finhacka löken.
5) I en sateuse, stek steken varligt. Den skall inte brynas.
6) Slå på buljongen och vinet samt apelsinjuicen och honung. Lägg i apelsinskal och persiljekvistarna. Reducera till häften.
7) Lyft bort persiljan. Rör ut en tesked maizena med lite vitt vin och lägg i. Vispa och låt såsen tjockna an aning.
8) Blanka av med smör, smaka av med salt och peppar.
1. Rör ihop allt.
2. Servera till grillad fisk.
1 Apelsin, obehandlad
1 Schalottenlök
5 dl Ankbuljong (hönsbuljong)
1 dl torrt, vitt vin
1-2 msk Honung
3 persiljekvistar
Timjan
Salt
Peppar
Maizena
Smör