Syltad rödlök
1. Skala löken och skiva den tunt.
2. Hetta upp smöret i en kastrull och låt löken svettas däri utan att få färg.
3. Tillsätt socker, vinäger, salt och peppar efter smak och koka samman cirka 20 minuter.
4. Låt svalna i kastrullen.
Pressgurka
1. Skala gurkan, skär bort ändarna. Skiva den tunt på längden med en osthyvel. Lägg den i en vid skål, salta, lägg en assiette ovanpå gurkan och därefter en rejäl tyngd. Låt stå i en halvtimme.
2. Häll av urpressat vatten. Finhacka persilja.
3. Blanda socker, vatten, ättika, vitpeppar. Rör tills sockret har löst sig. Blanda i persiljan.
4. Lägg gurkan i en skål, slå lagen över, låt den stå minst en timme innan servering.
Sparrisdip
1. Ansa och skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Stek i olivolja på svag värme ca 10 min, tills den mjuknar utan att ta färg. Låt svalna.
2. Mixa sparris, crème fraiche och salt till en jämn röra med mixerstav eller i matberedare.
Rårörda lingon
1. Blanda rensade lingon med sockret i en bunke.
2. Rör med en stor trägaffel tills sockret löst sig och lingonen "syltats."