Syltad rödlök

1. Skala löken och skiva den tunt.

2. Hetta upp smöret i en kastrull och låt löken svettas däri utan att få färg.

3. Tillsätt socker, vinäger, salt och peppar efter smak och koka samman cirka 20 minuter.

4. Låt svalna i kastrullen.

Pressgurka

1. Skala gurkan, skär bort ändarna. Skiva den tunt på längden med en osthyvel. Lägg den i en vid skål, salta, lägg en assiette ovanpå gurkan och därefter en rejäl tyngd. Låt stå i en halvtimme.

2. Häll av urpressat vatten. Finhacka persilja.

3. Blanda socker, vatten, ättika, vitpeppar. Rör tills sockret har löst sig. Blanda i persiljan.

4. Lägg gurkan i en skål, slå lagen över, låt den stå minst en timme innan servering.

Sparrisdip

1. Ansa och skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Stek i olivolja på svag värme ca 10 min, tills den mjuknar utan att ta färg. Låt svalna.

2. Mixa sparris, crème fraiche och salt till en jämn röra med mixerstav eller i matberedare.

Rårörda lingon

1. Blanda rensade lingon med sockret i en bunke.

2. Rör med en stor trägaffel tills sockret löst sig och lingonen "syltats."

 

Syltad rödlök
1 Rödlök
1/2 msk Smör
1 msk Muscovadosocker
1 msk Äppelcidervinäger
1/2 tsk Salt
2 krm Svartpeppar Pressgurka
1 Gurka
1 tsk salt
2 msk Ättika (12 procent)
2 msk Socker
1 dl vatten 2 msk Finhackad persilja
Vitpeppar Sparrisdip
1 knippe sparris, grön
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 dl crème fraiche Rårörda lingon
5 dl Lingon
2 dl Strösocker
Lost In France Le Blög Krönikor Mat&Vin Renovering Bilder Länkar Kontakt
Hem Ingredienser