För mig är det Weber. Rejäla grejor, duktigt utbud, du kan få allt du behöver och lite till. Överpris? Javisst, men allt behöver inte vara Weber, vad det står på ditt grillförkläde eller stekspade spelar inte så stor roll för smaken.
Det är med den indirekta stekningen som grillen blir något mer, den blir den viktigaste pjäsen i ditt sommarkök.
Vi ville ha grill, arbetsyta, el och vatten. El och vatten går att klara sig utan men arbetsyta är den största bristvaran under grillkvällarna. Vem har inte ställt ifrån sig tallrikar och serveringsfat rätt ner på gräset…
Jag är själv besatt av idén att göra allt där ute. En stek med 1,5 timmes tillagningstid var inga problem.
Pizza är en baggis och blir vansinnigt gott.
Pluras underbara bläckfisk med vitlök, citron och persilja gör jag i min spanska wokpanna, inköpt för 30 kronor på en marknad i en liten by i provinsen Granada. Jag ställer den på gallret, om det krävs direkt på glöden.
På listan över kommande överlevnadsexperiment står brödbakning, spädgris och ett fyra timmars lammstek med ben.
Det vattnas redan i munnen…