Här har det hänt massor. Matningen till uteköket försvinner ut genom ytterväggen, cisternen är fixerad, en hållare till toarullen är på plats, så också det nya fönstret.

Vägghängd med massor av problem

Minnen blandas. Det är visserligen bara mina men många av dem svävar omkring utan kompass och tycks inte vilja ta ut någon riktning ens på chans.

Toaletten är ett sådant minne.

Paul. Definitivt Paul.

Men när?

Den var hursomhelst i uselt skick. Sunkig. Trasigt lock, aldrig rengjord verkade det som. Äcklig.

Det skulle upp en vägghängd.

***

Jag är ensam i huset. Sen kväll i juli, Paul är där, jag borrar för ställningen, för konstruktionsstålet som skall vila på golvet och fästas i väggen.

Det blir inte bra, den är inte i våg, jag borrar nytt, tar lite marginal för att nya borrhål inte skall bli till större hål tillsammans med de tidigare.

Så den hamnar för högt.

Inga problem för mig, men för alla under medellängd så blir det till att dingla med benen.

***

På Bricoman i Villeneuve-les-Beziers var jag stammis sommaren 2007. Där hittade jag toastolen. Under 100 euro, ett fantastiskt fynd.

Vägghängda i Sverige började väl på drygt 3 000 då, sedan försvann de raskt uppåt.

Vi fick vad vi betalade för.

Det rann ständigt från cisternen, locket satt Ingemar sönder tidigt.

Det blev aldrig någon ordning på eländet.

***

Söndag 17 juli står jag vid rondellen innan Cessenon. Touren passerar förbi. Cavendish är först över mållinjen i Montpellier. Voeckler behåller den gula.

Fönster
Alla fönster skall bytas. Jag räknade fram och tillbaka, på franska fönster och på svenska, samma sak gäller dörren på baksidan.
Englas skall bli tvåglas och dessutom rejälare.
Till slut blev det svenska, mest beroende på att måtten naturligtvis inte är standard, och själva beställningsproceduren på franska avskräckte en smula.
Så det blev fönster från Smålandssnickerier, jag började med badrum och toalett, små och hanterbara, omålade. De monterades, i dessa eländiga franska håltegelsväggar, i november 2009, målades senare duvblå invändigt och fernissades mellanbruna på utsidan.
Till sommaren – 2012 – skall resterande fönster på bottenvåningen bytas. Det är tre stycken, sovrum, kök och hall. I hallen blir det ett fast fönster, som alltså inte går att öppna.
Lost In France Hem Le Blög Krönikor Mat&Vin Renovering Bilder Länkar Kontakt