10 maj 2009

A är inte 2 år än. Således åker han – nästan – gratis på flyget. Göteborg-Paris-Montpellier, det går strålande, på det första benet äter han croissant, det andra börjar inget vidare, vid start och landning skall ju småbarn sitta faststpända i den vuxnes knä. Men han somnar och hela resan ner till Montpellier är en smekning.

Vi plockar ut vår hyrbil, den förbeställda barnstolen ser så där ut, dock inte värre än de jag körde döttrarna i på 80- och 90-talen.

Vädret är vänligt mot oss. Soligt, varmt, inbjudande och i samklang med den svenska traditionen, så kollar jag  det svenska vädret och konstaterar belåtet att det är regn och plusgrader nästan godkänt som kylskåpstemperatur.

God planering

Vi var väl förberedda. Visste hur vi ville ha det, och gjorde det tidigt. Att det så småningom skulle bli ett sommarkök med permanent grillplats, fick forma resten av uteplatsen.

Där skulle finnas el och vatten, vattnet drogs från toaletten, elektriciteten från baksidan av badrummet, ner i cementen på baksidan, in i uteförrådet och därefter genom den gamla stenmuren till rätt plats.

Infällda LED-spotar skulle lysa upp den gamla muren och tändas och släckas med skymningsrelä.

En ho och en sommardusch, värmd av solen var inritade.

För vattnet hade jag tänkt mig en primitiv stenkista. Paul var skeptiskt, det kan spränga hela uteplatsen.

Jag tyckte att han var onödigt dramatisk.

Philippes förslag var lysande.

Dra ner avloppet till rosenbuskhörnet så vattnas växterna där så fort man använder ho eller dusch.

Så fick det bli.

 

Lost In France Hem Le Blög Krönikor Mat&Vin Renovering Bilder Länkar Kontakt

Vår egen djungel, citronträdet, till vänster i trädgården, mitt i bild, var det enda vi behöll.

Låt croissanten tysta munnen