Enkel, vacker och god. Det är de tre italienska huvudingredienserna, de som bildar den italienska trikoloren.
En lätt förrätt eller ett enkelt tillbehör till huvudrätten.
1) Skär bort kvistfästet på tomaterna med en liten skalkniv.
2) Skiva tomaterna och mozzarellan.
3) Varva tomater, mozzarella och basilika på ett fat.
4) Ringla över en smakrik (pepprig) olivolja.
5) Skvätt lite balsamvinäger.
6) Gå över ordentligt med svartpepparkvarnen.
7) Salta eventuellt försiktigt.
4 Tomater
125 g Mozzarella av buffelmjölk
1 näve Basilikablad
Olivolja
Vit balsamvinäger
Svarteppar
Salt
När du står där i affären framför berget av tomater och jämför priser så vinner självfallet de holländska statligt subventionerade tomater.
Låt inte plånboken styra, det enda som påminner om tomater uppdrivna i Holland är färgen.
Köp dem aldrig.
Dessvärre är de spanska tomater som skeppas norrut till Sverige inte mycket bättre.
När det gäller tomater till sallad väljer jag i första hand svenska ekologiska och det har inte något med Jimmie Åkesson att göra.
De smakar helt enkelt mest.