Enkel och vansinnigt god. Den här går inte att misslyckas med även om det är första gången du ser en grill.
Rätten blir elegant också vid primitiva campingförhållanden.
1) Koka potatisen tillsammans med rikligt med dill i saltat vatten. Koka den inte riktigt färdig. Använd små runda potatisar av ungefär samma storlek. Halvera vid behov.
2) Låt potatisen svalna.
3) Tänd grillen.
4) Hacka basilikan grovt.
5) Dra en remsa folie. Lägg laxen där i, forma ett litet skepp. Vrid med svartpepparkvarnen, flingsalt på, strö över basilikan, lägg i några potatisar, ringla olivolja över och slå en skvätt vin (1-2 msk) över. Låt kanterna mötas och gör en täckt ruff av båten. Se till att paketet är tätt.
6) Lägg paketen på den heta grillen. På med locket och kör i 5-6 minuter. Potatisen avgör.
7) Lite mer dill på potatisen för dem som så önskar. Gärna mer basilika också om tillgången är god.
8) Kruttorrt och vitt i glasen.
4 portionsbitar lax
1 näve Färsk basilika
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja
Vitt vin
Färskpotatis
Dill
Ugnsfolie
Picpoul de Pinet
Domaine Cantié
Typ: Vitt vin
Pris: €3:60
Producentland: Frankrike
Region: Languedoc
Appellation: Coteaux de Languedoc.
Druvor: Picpoul.
Karaktär: Torrt.
Smak: Väl balanserat, toner av acacia och hagtorn.
Användning: Perfekt till skaldjur och grillad fisk. Balanserar havets sälta
väl.