1. Börja med glazen. Klyv chilin och dra bort innamätet med baksidan av kniven. Finhacka den och löken.
2. Smält sockret i en kastrull. När det är flytande och brunt, slå i vinet. Lös upp sockret.
3. Tillsätt calvados, äppelcidervinäger, äppeljuice och kalvbuljong. Koka upp.
4. I med finhacket. Reducera ner till cirka 2,5 dl återstår.
5. Rör i en tsk maizena utrört i vatten så att glazen blir något lösare än sirap i konsistensen. Låt den svalna.
6. Mal köttet i köttkvarn. Först på grov skiva, sedan på finare.
7. Blanda färs med pressade vitlökslyftor, grädde och salt. Äggulorna rörs ner sist.
8. Knaperstek två skivor bacon, restaurangkvalitet.
8. Mosa osten med en gaffel tillsammans med creme fraiche.
9. Hacka valnötter och bacon grovt.
10. Grilla bröden, alternativt stek dem i baconfettet.
11. Grilla burgarna, cirka 4 minuter per sida på en Webergrill. Efter vändning pensla med glazen. Pensla en extra gång sedan burgarna lyfts av grillgallret.
12. Bygg från botten, bröd, dressing, valnöts- och baconhack, isbergssallad, tomatskiva, hamburgare. Toppa med syltad rödlök.
13. Servera. Drick en cider med minsta möjliga sötma till.
Skapad för hamburger-SM som arrangeras av Max.
Den föll dem inte i smaken – märkligt nog, för den här burgaren är riktigt god.
HC 1205-3? H står för hamburgare, C är bara en mystisk bokstav, 1205 är maj månad 2012 och 3 är den tredje varianten av burgaren, den som godkändes.